Kiss Anna – Interjú

Kiss Annával, a Kiss Virág Lekli Team 21 éves versenyzőjével beszélgettünk a kezdetekről, motivációról és versenyeredményeiről.

 1. Hogy kerültél a fitness világába, mikor kezdtél konditermi edzésekkel foglalkozni?
  A családban nincs sportoló, nem is volt elvárás, hogy sportoljak, vagy teljesen egészséges életmódot folytassak. Szabolcsi lány vagyok, így nálunk a töltött káposzta és a pörkölt alap része az étrendnek ( 😀 ) . Korábban rengeteg sportot kipróbáltam, de „vastagabb” alkatomból adódóan egyik sem ment úgy, ahogy szerettem volna. Igazából egy belső indíttatásból jött az, hogy elkezdjek a fitness-szel foglalkozni. 4-5 évvel ezelőtt figyeltem fel a versenyzőkre, így elhatároztam, hogy én is belevágok. Gimnazista koromban kezdtem el konditerembe járni, és 2 évvel ezelőtt – amikor Budapestre kerültem- kezdtem el odafigyelni a helyes táplálkozásra is.
 2. Mi volt az oka annak, hogy komolyabban elkezdtél ezzel a sporttal foglalkozni, mi motivált?
  A színpad sosem állt tőlem távol, hiszen korábban ének versenyeken, fellépéseken szerepeltem. Egy idő után az edzés annyira magával ragadott, hogy elhatároztam: Én egyszer színpadon fogok állni. Élőben követtem azt az adást, amikor Kiss Virág világbajnok lett, és őszinte leszek, megkönnyeztem a sikerét. Ez is egy meghatározó pontja volt a versenyzésem kezdetének.
 3. Mondhatjuk azt, hogy az egyik legnagyobb motiválód, és példaképed Kiss Virág?
  Igen, abszolút ő volt a kezdetek kezdetén is, és mind a mai napig is, illetve a nagymamám, aki egy fantasztikus, és „kemény” nő.
 4. Milyen versenyeken vettél részt eddig, illetve milyen eredményeket értél el?
  Eddig egy versenyen szerepeltem, ami nem más, mint a BiotechUSA Beach Body versenye. Itt Talent kategóriában (olyan versenyzőknek, akiknek ez volt az első színpadra lépésük) 3. helyezést értem el, illetve Bikini Open kategóriában (ahol nincsenek magasság szerinti kategóriák) 4. helyen végeztem.
 5. Voltak esetleg nehézségek, mélypontok a versenyfelkészülésed során?
  Lacival (Lekli László), az edzőmmel eredetileg az őszi szezont céloztuk meg, aztán mégis úgy döntöttünk, hogy indulok egy nyári versenyen. Ennek az volt az oka, hogy megnézzük, hogyan reagál a szervezetem, hogy bírom a felkészüléssel járó fizikai változásokat, életmódot. Szerencsére zökkenőmentesen, rosszullétek nélkül végig tudtam csinálni az egészet. Úgy érzem, hogy 120%-ot beleadtam, hiszen nagyon akartam ezt az egészet, egy régi álmom vált valóra. Lélekben egyszer értem el egy kisebb mélypontot, de aztán felálltam, és gőzerővel mentem tovább.
 6. Mik a terveid a jövőre nézve?
  Teljes gőzerővel folytatom a felkészülést az őszi szezonra, melynek során újra a színpadon láthattok majd.