Fogadjunk, először te is bedőltél a helyi zsírégetés mítoszának!

Mit lehet tenni az úszógumik eltüntetése érdekében, mi az a módszer amely hatékony a fenék zsírpárnáinak ostromlásáért? A válasz ezen
kérdésekre általában ugyanaz; diétázz, mert nem létezik ugyanis helyi zsírégetés! Hiába végzel naponta több száz, több ezer hasprést, a zsírt egyszerűen nem tudod onnan “leégetni”. Ezen nem a mozgás fölöslegességét értem, mert a formás idomokért az izmok megdolgoztatása is fontos, de a kockás has, és a feszes popsi diétával érhető el. A színpadon feszengő testépítők, és vonuló bikinimodellek hónapokig keményen diétáznak a versenyforma eléréséért.

Kellemetlen ezzel a ténnyel szembesülni? Nem vagy egyedül. Ezért kínálnak annyiféle
“jobbnál jobb” módszert; nem jár lemondásokkal, könnyen betartható stb. Tény, hogy mindig egyszerűbb a könnyebb utat választani, amivel viszont ilyenkor áltatod magad, az az, hogy tényleg könnyű lesz. Hát nem lesz az. De miért is lennél elégedett, ha valamit csak félgőzzel csinálsz végig? Sokkal, de sokkal büszkébb lehetsz magadra, ha tudod, megküzdöttél a célodért!

tévhitek

“A vibrációs gépek lerázzák rólam a zsírt.”
A csodagépek ismertetője szerint 10 perc “rezgetéssel” 40-50 percnyi edzést spórolhatsz meg; beindítja a fogyást, karcsúsítja a derekad, és még csak át sem kell öltöznöd hozzá, hiszen meg sem izzadsz! Ez megint a mese habbal. A fogyáshoz több kalóriát kell égetned, mint amennyit bevittél egy nap. Ehhez a test vibrációja nem elegendő, igenis el kell menni edzeni, ha tetszik, ha nem!

“A tárogatás karcsúsítja a lábam.”
A combközelítő és távolító gépek használata felettébb gyakori a csajok körében, de valójában ha nagy súllyal dolgozol, csak az izmot vastagítja a zsírpárnáid alatt (már ha vannak zsírpárnáid). A comb és a fenék kritikus terület szinte minden nőnél, ezért csakis hónapokig tartó edzésprogram, illetve diéta követésével tudod csökkenteni az ott lerakódott felesleget!

A kihagyhatatlan topik: táplálékkiegészítők

táplálékkiegészítők

Ma már egyre több és több étrend-kiegészítő termékkel találkozunk a reklámokban, a boltok polcain, de sokszor nem igazán tiszta a kép, ami a fejekben él. Ilyen például, amikor valaki azt hiszi, hogy a proteinshake szteroidot tartalmaz, és abszolút egészségtelen. A táplálékkiegészítő boltokban kapott termékek nem egyenlők a teljesítményfokozókkal és doppinggal, hanem a szó szoros értelmében vett étrend kiegészítő funkcióval bírnak, és kifejezetten a sportolók számára vannak kifejlesztve.

“A fehérjeturmixtól lesznek olyan nagydarabok a testépítők.”

A proteinkészítmények egyfajta fehérjekoncentrátumok, amelyek semmilyen negatív hatással nem bírnak. Ha kőkeményen edzel, az izmaid minőségének és mennyiségének növelésében, illetve megtartásában játszanak kulcsszerepet. Edzés során az aktív izommunkának köszönhetően az izomrostokban apró szakadások keletkeznek, ilyenkor pedig a szervezet ezeket a területeket fehérjék segítségével igyekszik “befoltozni”, így nő az izom! Ha feszesebb izomzatot szeretnél, vagy izomtömeget növelnél, muszáj odafigyelni a magasabb fehérjebevitelre, ebben pedig nagy segítség a fehérjeturmixok fogyasztása.

„Zsírégető használata mellett nem kell edzenem.”
Sokan csodaszerként tekintenek a zsírégető tablettákra, azonban önmagunkban sajnos semmit sem érnek. Megfelelő edzésterv és diéta nélkül hiába kapkodod be százasával a pirulákat, nem leszel vékonyabb. Semmit nem adnak ingyen, minden egyes leadott kilóért meg kell küzdened! A zsírbontás két alapvető feltétele a magas oxigénfelvétel, illetve az aerob edzéstechnika; ezeket nevezzük cardio gyakorlatoknak. Természetesen fokozhatja a zsírégetést ha edzéshez zsírégetőket is használsz, de önmagában ne várj tőlük csodát!

Habár alapvetően egyformák, valójában mégis különbözőek vagyunk. Az egyik fogyókúrás módszer neked használ, míg mondjuk az edzőtársadnak nem, de lehet lassabban jön rád izom, mint ő rá. Nem lehet általánosítani! Ki kell ismerni a tested, és amint megtudod, mi az ami hatékony számodra, könnyebben is tudod formálni. Ha ez megvan, már csak a kitartás kell. Légy erős, és akkor biztosan el tudod érni a célod, mindegy ki mit mond vagy ígér! ?