Gyakran ismételt kérdések

Szoptatás alatt biztonsággal használható?
Teljes biztonsággal! A Shape Up mind a várandóság, mind a szoptatás ideje alatt kockázat nélkül alkalmazható, mert aktív anyagai nem juthatnak be sem az édesanya vérébe (a magzatéba sem), sem az anyatejbe.

 

Ekcémás bőrre használhatom?
Nem javaslom! A készítmény aktív anyagai és alkohol tartalma nem előnyös ekcémás bőr esetén.

 

Milyen összetevők fokozzák a zsírégetést?
A Shape Up jelenlegi összetételét több éves tervezés, munka, kísérletek és tesztek alapján alakítottuk ki. Az összetevők együttesen, az adott rendszerben fejtik ki a speciális bőrfeszesítő, mélyzsírégető és melegítő hatást. A konkrét zsírégetés fokozásáért a következő összetevők a legaktívabbak: Carnitine, Caffeine, Coffea Robusta Seed Extr., Dihydromyricetin.

 

Mennyi idő után fejti ki hatását?
Az összetevők együttesen, az adott rendszerben fejtik ki a speciális bőrfeszesítő, mélyzsírégető és melegítő hatásukat. A melegítő hatás a bekenés utáni percekben már érezhető. Ekkor a zsírégetés is „beindul” és gyakorlatilag az edzést követő egy-két órában fokozatosan mérséklődik. A speciális bőrfeszesítő (narancsbőr és stria) hatás csak huzamos használatot követően, a sejtek megújulási folyamatán keresztül valósul meg. Ez hónapokban mérhető.

 

Ha nem érzem hogy melegít, attól még hatásos?
Igen, attól még hat! A melegérzet nagyban függ a bőr pillanatnyi állapotától, pl. télen, kevésbé hidratált bőr esetén melegebbnek érezhetjük a gélt, vagy a környezet hőmérséklete és páratartalma szintén befolyásolja az érzetet. Az érzet azonban nem egyenlő a hatással. Az aktív anyagok mélyre jutnak és akkor is kifejtik hatásukat, ha kevésbé van melegérzet. Ráadásul huzamos használat során a bőr mintegy „hozzászokik” a melegítő hatáshoz és így a gél kevésbé kelt melegérzetet. Ettől még hat.

 

Ha olyan területre kenem, ahol tetoválásom van, a krém idővel fakíthatja azt?
Erre nem lehet felelősségteljes választ adni, mert ismerni kellene hozzá a tetováló festék pontos összetételét, tulajdonságát, a korát, annak mélységi kiterjedését, stb.

 

Mi az oka hogy nem minden nap pirosodik tőle a bőröm?
A melegérzet nagyban függ a bőr pillanatnyi állapotától, pl. télen, kevésbé hidratált bőr esetén melegebbnek érezhetjük a gélt, vagy a környezet hőmérséklete és páratartalma szintén befolyásolja az érzetet. Az érzet azonban nem egyenlő a hatással. Az aktív anyagok mélyre jutnak és akkor is kifejtik hatásukat, ha kevésbé van melegérzet. Ráadásul huzamos használat során a bőr mintegy „hozzászokik” a melegítő hatáshoz és így a gél kevésbé kelt melegérzetet. Ettől még hat.

 

Egy nap hányszor lehet használni?
Elvileg akárhányszor, de én 2-3 alakalomnál többet nem javasolnák. Edzés előtt viszont okvetlenül?.

 

Régebbi striákat eltűnteti?
A Shape Up gél rendszeres használata segít megelőzni és mérsékelni a friss, nem túl régen kialakult striákat, azonban a „régiek” eltűntetésére reális esély már nincs. Ezek olyan régi hegek, amelyek a bőrszövetet alapvetően megváltoztatták.

 

Szaunában használható? Nem okoz bőr irritációt?
Elvileg használható, azonban nem illik. A szaunában történő izzadás pont a hatóanyagok mélyre jutása „ellen dolgozik”. Legfeljebb a szauna előtt egy órával, de inkább utána.

 

Edzés nélkül hatékony?
A melegtő és speciális bőrfeszesítő hatását edzés nélkül is kifejti, azonban edzéssel a zsírégetés nyilván hatékonyabb.

 

15 évesen használható? /Hány éves kortól használható?
A Shape Up használata nincs korhoz kötve.

 

Striákat halványítja vagy megelőzi?
A Shape Up gél rendszeres használata segít megelőzni és mérsékelni a friss, nem túl régen kialakult striákat, azonban a „régiek” eltűntetésére reális esély már nincs. Ezek olyan régi hegek, amelyek a bőrszövetet alapvetően megváltoztatták.